Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bruten kärlek


Heder Stolthet och Fördomar

heder stolthet fördomar

ung flicka som blommar

så liten svag och skör

hennes ande sakta dör

pappa, bror, släkting

erbjuder hot icke lindring

kväver hennes starka själ

flickan tar sakta farväl

hon vill ej låta dem vinna

att döda henne som kvinna

blodet färgar marken röd

hon vann med sin död

men ack så stor förlust

för en heder så robust

hon fick ej älska sin kärlek

heder stolthet fördom svek

dessa ting var viktigare för dem

att göra henne till främling i sitt eget hem...




Fri vers av Gypzy_Eyez
Läst 401 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-09 18:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Det här verkar på något sätt vara självupplevt
I traditionen eller sociala mönster
bra återgivet
Du kunde få in det starkare
Funderar bara på hur det skulle gå till
2008-09-11

  Ulf Lagerholm
en viktig text, och som ju är en kommentar, en spegling av de i massmedja uppmärksammade händelserna om hedersrelaterat våld, tragiskt och hjärtskärande är att liknande dramor utspelas i det tysta, här, just i detta ögonblick, därför är det gott att frågan hålls vid liv

tack ska du ha!!
2008-09-11

  Josef Ahl
Jag kan tänka mig hur det är...
underutvecklade människor...
begravar kvinnorna levande...
ofh kärleken är deras huvudvärk !
fast dom männen får gå ut på krogar...på slutet av natten..letar efter en romersk kvinna ... vit som grädde.. svälja det kokta ägget på en sekund!

underbar text!!
ha det gott!
2008-09-11

  Fånga dagen
Mycket bra skrivet jag är berörd

Anna-Karin
2008-09-11

  Havsbris
var inte det
för några detajler
där, skulle jag säga
att jag tittar på min
spegel nu...

hmmm intressant,
vem skulle vilja tro!?

Alla de ingredienser
är en del i någons liv,
som räcker till annat
till!

Mycket mellan rader,
men man kan lida
genom dina ord, andas
samma luft och står
bredvid dig... Håll dig
fast! ;o)

tack för läsning,
läs- och tänkvärd!!!

5*****
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Gypzy_Eyez
Gypzy_Eyez