Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka till livet





                               Jag försöker som en schaman

blåsa ljus in i dina drömmar

Jag ryter åt de mörka krafterna att för alltid försvinna!

Viker undan ditt hår

kysser dej där i hårfästet

mjukt & länge

tills du gnyr:

kaffe

Kaffe!

Jag har redan termosen redo

& häller upp en stor fet kopp åt dej

Medan du sörplar och dricker

sträcker på dej som en katt

masserar jag dej

& undrar: ska vi få upp dej idag...

Vidare frukost väntar i badkaret

som är fyllt med riktigt varmt vatten

oljor & skum

Jag kysser dina ögon med min själs

innersta vilja

Och nu gråter du den där gråten

som aldrig tycks ta slut

Den av både sorg vrede rädsla glädje & kärlek

Jag tänker att det får ta den tid det tar för dej

att komma tillbaka till livet

för du har varit långt borta i mörkret och vänt

Jag älskar dej.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-11 21:21



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Vacker välvilja...ömt omvårdande i ord och mening
2009-01-02

  Fia58
helt underbar att....man kan och orkar det är kärlek
2008-12-17

    Bellissima
Tror inte jag bokmärkt denna innan, så jag gör det nu. Det är en helt underbar kärleksdikt!
2008-10-28

  bögpoesi
man känner texten och kärleken
väl beskriven kärlek
2008-10-17

  karenina VIP
varm och vacker kärleksförklaring, som en skön resa från början till slut
2008-10-05

  Michaela Dutius
Den mest underbara kärleksdikt jag läst- om alla hade den handen som ledde tillbaka skulle flera orka ta sig ut- även om de varit långt inne i mörkret
2008-09-20

  Trädflickan
Så vackert, så omtänksamt. Det är kärlek.
2008-09-11

    sunnanvind
Blir så berörd här...vill gråta! Så mycket ömhet och kärlek till någon du älskar! Mycket vackert!
2008-09-11

    ej medlem längre
Åh så kärleksfullt, trots att jag
förstås som läsare inte exakt
vet vad den handlar om, blir
jag totalberörd och känner
tydligt omtänksamheten,
kärleken, oron, vårdandet - fint!
2008-09-11

  Johan Bergstjärna VIP
2 kommentarer från en tidigare publ:

Blåbäret
Kärleksfullt och stort, helt utgivande
för den andre...väntan på att få läka så
livet kan fortsätta...

*******************************
Gabriella_
Åh...! Skulle vilja blunda, tänka mig in
i situationen och säga -Jag älskar dig
med!

(Fast jag hade nog gnytt efter annat än
kaffe efter kyssarna i nacken;)
2008-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP