Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...tvilling till "bahari med skimrande vingar"


se, hur vacket det åskar

 

 

ur

åskmoln

cumulonimbus

störtar

den förklädde fursten ner

bryter dimma

faller regn

 

eldrött hjärta

under svarta kappan

 

du är

shamanen

som äger trolltrumman

den vilda älskaren med ömma mjuka händer

du är arabesken i Isfahans spegelsalar

du är

den flocklösa vildhästen

som spränger i galopp över tundran

 

och när du säger

                              delembarat tang shodeh

när du säger det

 

i katakomberna

har du vistats

alltför länge

bland ångestens döda ögon

gapande käftar

 

de sorgsna svarta fåglarna har du sett

 

i mörka

kalla grottor har du vilat

 

maintenant,

                      cést le printemps,monsieur

                                                                     cést le printemps

 

nu börjar färden

mot en ny

morgon

 

 

 

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-09-11 23:22



Bookmark and Share


  papessa
åhh så tjusigt erotisk ... ett mästerverk i målande orientalisk mystik..brava bravissima
2008-09-19

  aftermath
oj, vilka rader
jag har förbisett
missat många
men nu har jag läst
i ro
gott
2008-09-18

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilket språk, vilken kraft. Jag kan riktigt se allt framför mig när jag läser. vackert vackert/B
2008-09-12

  lyckeli
Föder du sådana här tvillingar, så tycker jag att du ska satsa på trillingar. Eller fler. För vackert det du skapar...
2008-09-12

  berxper
Vackert!
Vilket skådespel du målar upp.
Dina ord blir mycket kraftfulla.
Härligt poetiskt!
2008-09-12

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet som alltid!
2008-09-12

    ej medlem längre
Gudddddd vad vackert! zibatarin sheri bod ke az shoma khondam, jag älskar denna mystik som du levererar, tusen tack för läsningen, ali boddddddddddddddddddddd!
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP