Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår älskade tax Frida finns inte mer, jag saknar henne.


Frida

Jag föll för din blick från första stund
Fast du var Tax och inte en hund

En krokig spik var min sambos ord
För mig var du gulligast här på vår jord

Reserverad och blyg kom du in i mitt liv
Du höll dig på avstånd undvek kiv

Men sakta växte din tillit till mig
Och jag kunde närma mig dig

Du fanns här på jorden i sexton år
Du var alltid med, vinter som vår

Så många gånger på promenad
Så många gånger du gjorde mig glad

Sparsam med pussar men trogen som få
Kände jag din kärlek starkt ändå

Tack för all tid vi fick med varandra
Att din livslust var slut kan jag inte klandra

Du har haft det bra, nu du sover tryggt
I en liten kista min sambo byggt

Om en hund himmel finns så är du där
Och nosar i gräset, och pinnar bär

Älskade Frida, tack för vår tid
Älskade Frida, vila i frid.






Fri vers av Lotta Eng
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-12 14:51



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Att förlora sin hund eller katt kan vara tungt, men den här dikten andas så mycket kärlek, när dom blir gamla och trötta är det bäst att dom får vila och komma till hundarnas och katternas himmel... Bra skrivet.
2010-11-25

  Linda CH VIP
Känner igen mig i kärleken till en hund. Fint skrivet!
2010-11-19

  Fånga dagen
åhh vad fint skrivet tillägnat din frida :)
mvh Anna-Karin
2010-11-07

  Mangal VIP
Vackert o fyllt av tacksamhet.
2008-11-21

    Blomsteräng
fint... och välskrivet
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Eng
Lotta Eng