Foto Ulla T
Mina vildaplar

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla T
Mina vildaplar




Naturens mångfald

 

En enda gren

med äpplen

sådär fyrtio stycken

på en enda gren

 

Varje äpple kanske

innehåller i snitt

åtta stycken

kärnor

 

Då har vi alltså

trehundratjugo

kärnor på

den grenen

 

Trädet har

många många

fler

grenar

 

Om vi fortsätter

att utgå från

den enda

lilla grenen

 

Som innebär

att det i príncip

skulle kunna

bli trehundratjugo

 

Trehundratjugo

nya äppleträd

och om trädet

har tio grenar

 

Ja då skulle det

förstås kunna  bli

tretusentvåhundra

nya äppleträd

 

Ett litet enkelt

räkneexempel

och tanken

svindlar




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-12 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP