Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på bussen


Klockan är sena timmen.

jag sitter i en busskur,
med winnerbäcks sköna raspiga röst i öronen

.....Jag hoppas på ett kort som inte lagts.....

Det är ganska folktomt på gatorna,
i ett ännu folktommare Visby.

Det är underligt hur man uppskattar saker som annars alltid finns där
såhär i de neon gula ljuset från gatlyktorna en bit bort.

en annan skönhet, en annan mening
mörkret skänker ögonen ett annat sätt att se på.

...vackert...

För ett ögonblick vänder jag huvudet mot höger och blickar upp mot himlen
en stjärna faller,
alldeles ensam men ändå tillsammans med alla andra stjärnor på himlen,
faller den ner mot marken och försvinner.

jag blundar, tar ett djupt andetag

önskar

och fortsätter vänta på bussen.




Fri vers av ~maria~
Läst 548 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-14 20:18



Bookmark and Share


  Freeman
* jag kände närvaron så tydligt, du är en mästarinna på att fånga stämningar och känslor...och så avslutar du din dikt med så perfekta ord, fantastiskt vännen!
2008-11-01

    Mickey Blue Eyes
Du skriver riktigt bra, maria!
2008-09-19

  Kaylie
Mmm... en vacker beskrivning av något så enkelt som att vänta på bussen. Kan se de tomma gatorna och natt himlen framför mig :)
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

~maria~