Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äntligen, juni 2009, stod jag på den plats du föddes på 1899. Jag lyssnade till vinden i lindarna du skriver om. Ängarna susade, och det doftade minnen. Efter 3 år var boken klar, "Prästens barn".


Söker din saga


Din saga börjar
artonhundranittionio

Hemlandets oro -
aningar
gränser ska flyttas

Värdskrig
Du var arton år, i strid.

Ridande kosacker
revolution
Ockupation, frihetskrig
Du var nitton år, i strid

Dofterna i byn
farfars kyrka
syskonskarans sång
skratten

Ditt hem
rummen, dammkornen
i solstrimman

Du står vid en massgrav
föräldrarna arkebuserade
Du var tjugo år, i strid

Din bror stupad
av en kula
på en bro
Du miste allt

Svimmar av svält
på en gata
i ett annat land
Du var tjugoett år, ensam

*

Hej pappa!

*

Söker dig, söker
din tid
din historia
ditt land

Söker dig, gräset
under din sko
reser
letar
läser

Lyssnar efter vinden
i lindarna
vid din gård

Jelgava, Tervete, Lettland, 1919/2009

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 1008 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-16 21:37



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
En välskriven och gripande dikt. Tolkar in saknad och en önskan att förstå sin historia. Ryste när jag läste.
2009-03-19

  Jaramald VIP
Det var väldigt vackert skrivet! Jag önskar att han ser dig där du sitter och lyssnar till vinden.
2009-01-11

    miramari
Fint. Gillar ditt sätt att föra läsaren igenom din pappas "saga". Innan du bryter av med ett" Hej pappa" i direkt tilltal.

Fragment av ett liv.

Gillar slutet:

"Lyssnar efter vinden
i lindarna
vid din gård"

Hoppas att du fann något som mildrade saknaden av din pappa.
2008-10-05

    eva m h
Mycket vacker och vemodigt sökande dikt!
2008-09-27

    sunnanvind
En underbar text där kärleken till din pappa lyser ..applåd!
2008-09-25

  anits VIP
Smärtsamt att läsa, men en
mycket vacker hyllning till din
pappa
2008-09-23

  Bodil Sandberg VIP
Jag ryser..det här är så varmt och kärleksfullt och gripande att det går känsloströmningar genom hela mig..en dikt att spara
vackraste tillitsfulla rader
2008-09-18

  Peter Matsa
Denna var smärtsam men mycket mycket finstämd. Vacker hyllning till din far. Tack för att du delade med dig!
2008-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)