Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om när kärleken dör och hur svårt det kan vara.


Våra ärrade hjärtan



Du och jag

Försvarslösa ord sköljer över oss som iskallt vatten
I en kylig och mörk midnatt
där de förlorade drömmarna gått vilse

Du följer mig
men jag har låtit öppna en dörr från mitt hjärta
för att släppa dina daggvåta kinder fria

Det är över nu
En fallande ängel har jagat ut de vilande
de trygga och de hoppningsfulla
som slått läger i min själ

En porlande bäck och de vackra stenarna
lockar vilseledda och nyfikna små fötter
att vandra andra vägar

Den förlorade melodins vackra bölja
hörs inte längre
Kvar finns bara skrapsår
taggar av de illavarslande händelserna
Våra ärrade hjärtan



Den slöjade gryningen och livets första tecken
är slutet för ännu en vandring

Ljuset bakom dimman av sorg, skam och ilska
Här säger själarna förlåt och sinnet mjuknar
Hjärtats kammare fyller sina löften
Där rasar inte längre ord.

Hjärtats nya rytm är ljuvare musik
om hjärtesorg är tiden svunnen

Där sitter bara ärrade hjärtats själ och sörjer.
Men jag är fri nu.
Ute på andra sidan.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av mamma08
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-16 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mamma08
mamma08