Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns uteliggare som har mer än en miljardär kan drömma om



Om du någon gång sovit
stående
nollgradigt lutande
i regnet

vet du


Men om dunbolstren följer dig
har du aldrig sett
staden vakna


Tiggaren är rik
där den rike är fattig

hur skulle solen annars få kraft att vakna?




Fri vers av halmstrå
Läst 306 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-16 17:11



Bookmark and Share


  fågel grå
Vet .
2008-11-17

  Lia-Lej
Mycket, mycket tänkvärt! Det finns helt uppenbart olika slags rikedom. Din dikt pekar på något väldigt viktigt!
2008-09-26

  Lena Krantz VIP
Det har jag faktiskt, dessto skönare med dunbolster efter det!

;o)
2008-09-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket välskrivet och tänkvärt. Stor applåd!!
2008-09-17

  sara-alice
vacker och målande tanke
2008-09-16

  Hannadraken
Fin bild du delar med dig av.
Och städer som vaknar är lite spännande. Tycker jag också, som sover på dunbolster.
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå