Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mer ärlig i sitt uppsåt och än mer självbiografiskt är:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=746830
I ett försök att vara mig själv

 

 

 

Ja, ni läste rätt där i rubriken. Det är inte lätt att vara en sådan som kan det mesta när det gäller magi och andra ting inom det ockulta. Det är också svårt att maskera det jag är i vardagen. Jag menar, vem tror på sådana som mig, nuförtiden?  Jag vet att många av er på denna sida trollar med ord, det är ju fint. Poesi är inte något för mig. Lite för händelsefattigt, ifall ni förstår vad jag menar. I vardagen så går jag undercover här som en Lindemann, vem som helst faktiskt. Jag låtsas vara poet. Ja, en vanlig människa som är undercover här som poet.

Jag tänker här berätta om något otäckt, som jag varit med om. Under min tid som sökare träffade jag på en magiker som påstod sig ha kontroll över djinner. Djinner är ett slags icke - mänskliga andeväsen. Det händelser som följde på detta möte var så skakande, att jag inte kan avfärda dem som rena fantasier. Men inte heller kan jag riktigt tro på vad jag såg med mina egna ögon. Jag undrar, om ni också skulle se dessa händelser som ett verk av djinner. Innan ni avgör det så låt mig beskriva mina vedermödor, till hur jag kom fram till den världen. 

 Ibland så slutar mitt hjärta att slå för denna världen. Då försöker jag skaffa mod igen till att leva. Det  är bara det att modet just nu har lämnat mig igen. Så, jag vet inte om det bara är för en stund, eller för alltid. Det har varit så, att jag under min tid här på jorden, försökt skylla mina misslyckanden på mina föräldrar. Sedan när jag blev äldre skylde jag på samhället. Samhället var sådan att den inte kunde med en sådan finstämd människa som mig. Sedan, när det blev ohållbart så tyckte jag att  själva människorna som utgjorde samhället var för ytliga. Jag som är en sådan djup och inkännande människa, blev  klart störd av den simpla massan. Senare, först långt senare, kom jag på att det kanske var dags att jobba börja med mig själv.

Jag besökte kristna församlingar och upptäckte där att de församlingen erbjöd, inte var för mig. Jag studerade den ockulta världen, och insåg snabbt att den egentliga tron saknades där. Sedan besökte jag den akademiska världen där analys och empiriska fakta var det som styrde den världen. Jag sökte vidare i min färd efter meningen med det som gör livet värd att leva. Besökte kloka gummor i den fattigaste delen av Polen och levde med dem i deras armod. Riskerade allt för en enkel biljett till Leningrad, för att leva med en fattig munk i hans ensliga by utanför Leningrad.

Jag insåg, då till slut då jag befann mig där i Ryssland att svaret på den jag är kan inte någon annan ge mig, det kan bara jag själv få fram. Så jag gjorde andningsövningar. Farliga sådana. Det var på det sättet jag kom i kontakt med djinnerna. Jag fick sedan, efter min upplevelse reda på att det bara är de stora mästarna som kan komma ifrån ett möte med djinner ostraffat.Jag skriver inte ut hur man gör, då den är alldeles för farlig för er att veta något om metodiken. Så jag lämnar det därhän, för ert eget bästa.

Istället så tänkte jag beskriva om medial manipulation. Det är ju ganska vanligt att vi utövar dragningskraft på människor som återspeglar våra egna svaga sidor och negativa känslor. Så var det för en vän som jag valt att kalla för Monica. Monica var verksam som andlig sökare. En kväll blev hon som hastigast inbjuden till en fest där många så kallade sökare och andra vanliga människor var med. Det hör till bilden att Monica oroade sig för sin ålder. Hon var 45 år gammal och började oroa sig för sin ålder. Så berättar Monica då; "värden hade anlitat ett medium som skulle spå gästerna i handen. När det var min tur sade hon att om jag inte bytte arbete skulle jag börja åldras mycket snabbt om ett år. Jag kunde inte tro att det var sant"utbrister hon. "Inom ett år efter festen blev mitt hår grått."

Ja, jag tittade på Monica och frågar ifall hennes hår är färgat? Ja, mycket riktigt så har hon färgat sitt gråa hår svart. Nåväl, Monica fick sedan höra att detta medium utövade svart magi. Svart magi, undrar ni? vad är det? Ja, jag kan nog säga att det är så att ifall man utövar sin kunskap på ett negativt sätt, så blir den destruktiv. Så kallad svart magi.

 Monica fick sedan höra att detta medium hade gått fram till flera personer och yttrat samma sak till dem, som till henne. Till saken hör att det är övertygelse och föreställningar som till stor del styr oss. Detta medium hade hög status bland sökarna som var på festen. Så hennes ord blev lag. Med resultaten att flera föreställer sig att de åldrades, då det är övertygade om att en sådant medium måste ha rätt.

Det jag anser om magiker, mediums och så kallade shamaner, är att sådana som kallar sig för det. Besitter stora egon. Det räcker med att försöka vara människa. Det är svårt nog. Dessutom har varje människa det egenskaperna  inom sig som dessa människor anser sig ha. Det flesta av dem har stark intuition och lägger märke till ditt kroppspråk. Intuition kan övas upp, likaså att tyda kroppsspråk. De 10 - tal som jag har träffat, var det inget speciellt med. Trots det att jag fick dem rekommenderade av trovärdiga människor.

Jag minns en av dessa mediums som jag träffade i Linköping. Hon sade att börsmäklarna ringde henne hela tiden, så hon var tvungen att stänga av mobilen. Sedan satte jag mig i en soffa. Hon satte sig mittemot. Så började hon genom att blunda. Ropade sedan ut med en stor gest"Jag ser här framför mig att du har haft en verklig stark kärlekshistoria med en stark affärskvinna" Hon öppnade ögonen och såg så frågande på mig. Då jag skakade nekande på huvudet, såg hon lite besviken ut. Men så blundade hon igen. "Jag får upp en bild här att du är på väg att resa till Tibet!" efter det uttalandet, öppnade hon ögonen igen. Jag skakade återigen på huvudet.

En annan upplevelse med ett medium i Stockholm var att hon använde Tarotkort i sitt utövande. Hon sade till mig att jag skulle bli en stor regissör, större än Ingmar Bergman. Ett tredje medium sade efter det att hon tog emot femhundra kronor "Vad gör du här, du vet ju redan allt." Slutsatsen av just dessa tre medium är att ingen av dem hade någon vidare intuition. Inte heller kunde de läsa av mig som person på ett vettigt sätt. Eller så kan det vara så att jag är ovanligt svår att läsa av, även för ett medium.

Ja, så är det väl också med det flesta sakerna, även bland icke sökarna. Som tror sig veta allt. Som sedan med sin god vilja ser till att få fram det mest skrämmande resultaten. Till exempelvis en del vetenskapsmän. Det finns ju intelligenta dumskallar som blir vetenskapsmän. Som till exempelvis Oppenheimer som tog fasta på en teori att det går att klyva en atom. Ja, och resultatet av det blev en atombomb.

Det jag egentligen försöker få fram med denna texten är att då man är sökare, gäller det att inte söka planlöst. Utan veta en gnutta om vad det är man söker. Annars kan man hitta fel vägar där man går i letandet efter den rätta vägen. Som egentligen finns där mitt framför en. Inom en. Men det är en sådan mödosam väg att börja kliva in i sig själv och inse att det inte finns några genvägar. Hos något annan.

Men det gäller att ha en väl fungerande pass och vandringstav
Då du färdas in i ditt inre.

 

 

 

 

 
Prosa (Novell) av Mr Lindemann VIP
Läst 1041 gånger och applåderad av 35 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-17 16:58

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.Bookmark and Share


  walborg
Du har en inre kärna av unik identitet - annars hade Du gått vilse av alla dessa humbugare, som Du klokt nog genomskådade - makt och manipulation i stället för kärlek. Du avslutar kärleksfullt med ett klokt handfast råd till var och en som klokt nog skräms av Din resa.
2009-05-21

  Gisela Nordell
Jag läser den här texten igen
och förstår hur negativa
affirmationer kan fungera som
svart magi... Ja det är viktigt att
veta hur man använder sin kunskap.
Vara människa är svårt nog!,
att vara en god människa än svårare.
Men de viktigaste raderna är ändå
att veta:" Vad man är ute efter"
den tanken finner jag värd mycket!
vad är det man egentligen vill?
Tackar för det!
2009-05-19

  Gisela Nordell
skulle nog behöva en
bättre kompass och vandringsstav
känns ärlig och ger
2009-05-05

  Gisela Nordell
skulle nog behöva en
bättre kompass och vandringsstav
känns ärlig och ger
2009-05-05

  Gisela Nordell
Du har så rätt!
också sökare
har jag haft liknande
erfarenheter

svetthyddor,
shamanism
gurus...
2009-04-27

  lodjuret/seglare VIP
dessvärre imponerar den här texten inte särdeles, den känns inte riktigt väl författad, utan verkar vara full av hål så som en ost från Schweiz och så stör jag mig på att du skriver 'det' istället för 'de', men som försök betraktat så antar jag att det får duga, för nu emedan jag tycker mig förstå att den kan imponera på dem som gärna vill bli just imponerade, för en enkel själ som jag själv är den dock något för mycket i sin lust att verka intressant
2009-03-21

  Sladjana Zubcevic VIP
Tycker om din väl skrivna text.
2009-03-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med Din ínre kompass
som ett sorts pil
Du visar vilken fil
vi i livet skall välja
och ta för att det för
oss skall bli rätt och bra
Är att inåt se vad vi fått me´
det är ju det vi oss och livet
skall ge. Jag tor att nån där
ovan väntar, när skall det ske...
2009-03-18

    Bodil Sandberg VIP
hoppas inte du tar illa upp nu när jag säger att jag håller på att kissa på mig..för det här är helt sanslöst underhållande och skitbra..fnissar hysteriskt när jag läser:ett tredje medium sade i det hon tog emot femhundra kronor:vad gör du här du vet ju redan allt - fick mig helt på fall..
det är likafullt en innerlig och djuplodad text..(tycker jag)
man hör en koncentrerad hes röst som kommer nånstans ifrån....du är en fenomenal författare - älskas applåderas varmt och sparas!!och nu: tar jag mitt pass och min stav och vandrar sta..TACK!!!
2009-03-18

  JNI
Som vanligt höll jag på att säga men sanningen är väl nära där :)
otroligt bra skrivet !!

gillar budskapet, men jag tycker som det skall sägas för att inte bli stämd.. "fel"vägar finns dom ?

jag tror ändå att det är just det som är "meningen" dom gångerna, att vi skall lära oss något av dom, för ofta är dom vägarna valda av oss, även som "påverkade" av saker.. applåder!
2009-03-18

  Blåbäret VIP
fängslande läsning...bra skrivet
2009-03-17

  greajt
mums och en applåd
väldigt bra skrivet
2009-03-17

    ej medlem längre
Mycket bra text, välskriven!
2009-03-17

  -Ulla Tilemo- VIP
För att finna sig själv, måste man förstås ut på stickspåren och se sig om. Hur ska man kunna leta i sitt inre om man inte vet hur det ser ut utanför sig själv? Och medan man är ''därute'' finner man plötsligt något som man inte hade drömt om att hitta, enbart av det skälet att man inte har letat.
Fascinerande text!
2009-03-17

  absintum
Hej Herr Lindemann, du är sannerligen väldigt duktig på skriva och förmedla dig i såväl smäktande poetiska toner som här då du utrycker en väl förmedlad underhållande text. Tack för läsningen och lycka till åt oss alla som vandrar vilse i våra inren.
2009-03-17

  Yrre
Sökt jag med men har nu hitat hem. Förlikningen med mig själv gav mig nyckeln. Tack för dina ord!
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som bara flyter på och innehållsrikt beskriver en resas olika anhalter för att sluta på ruta ett.
Ett flytande språk med många underfyndigheter och man kommer på sig själv att dra på smilbanden och dra på smilbanden och...
2009-03-17

  Cosmic Johanna
Pennans alkemist...

det bor en magiker i oss alla,
men få tar reda på hur det fungerar, med magi*

Tack för att du delar med dig av din resa*

Tänker på boken "Alkemisten" och min egen resa.

applåder!
2009-03-17

  Suzy med punkterna
Tycker om din väl skrivna text.
Ger tankar och funderingar.
2009-03-17

  Miss Mod VIP
Ja, det är en skillnad att hitta det andra söker eller det var och en söker själv. Att hitta andras svar eller sina egna, om än tillfälliga. Gillar texten.
2009-03-17

  Vila VIP
Mycket bra författat!!!

/ Mia
2009-03-17

  Eva Langrath VIP
Tack för denna fina text som på ett underhållande sätt tar oss med på en visdomsresa, för visst är det så att det vi söker kan vi finna inom oss och på färden kan vi lockas åt allehanda håll på den resa som vi ensam måste beträda.
Eva
2009-03-17

  Carola Zettergren
Mycket välförfattat om den sökande människan!!!!!
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP