Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hanna min älskade vän. Jag glömmer dig aldrig. Du fattas mig <3


Två Minus Ett

I skolan får vi lära oss,
1+1 är lika med 2.
Tillsammans är man mindre ensam.
Och det är ju aldrig bra att vara ensam.
2 är lika med vi.

Men om man tar bort 1,
Vad blir det då?
Det var aldrig någon som lärde mig om
2-1.
2 – vi vad kan det vara lika med?

Jo, jag vet.
2-vi är lika med ensamhet,
tomhet,
svaghet,
är lika med tårar.
Som är lika med trasig.

Jag fick aldrig lära mig hur man gör när
Minus 1 är borta.
När vi inte längre existerar.
När 1 flytt för att lämna vi åt drömmarna.
Men jag hoppas att 1 vilar i frid.
Jag glömmer aldrig vi!




Fri vers av Elina Källman
Läst 442 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-21 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elina Källman
Elina Källman