Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen Musik

Inte undra på
Att Fader Blues är så blå
Moder Rytm bankar välan ändå
För henne tröttnar ingen på

Farfar Barock lutar sig tillbaka
Sveper sig i morgonrock
Lyssnar sällt och låter sedan smaka
På en 78-varvs stenkaka

Jazz ägnar sig åt studier på sin kammare
Ibland får han besök av gamla jammare

Farmor Folk gnäller på Pop
Att kusinerna Minimal och Tech
På gungandet aldrig får stopp
Undrar så om de kommer åter
Barnbarnen Goa och Progg, som alltid låter

Disco och Rock bråkar ständigt
Att fly dem undan är rätt behändigt

Dr House gör entré och försöker läka gamla sår
Känner sig inte välkommen i huset
Med stetoskopet på lille Glitch
Hör han bara bruset

Avantgerda är på mentalen
Efter att ha slagit sönder sista pinalen
Trodde hon var: näktergalen

Så lider kvällen mot finalen poco à poco
Fru Vals trampar på Herr Tangos fötter
Ballerina af Teater sitter och knäpper nötter
Framför brasan med Fader Blues
Som-är-så-blå, som-är-så-blå
Undrar hur det för släkten ska gå?




Fri vers av Seud P Myno
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-21 16:34



Bookmark and Share


  nina DeBono
Skickligt! // nina
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Seud P Myno