Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men blommorna på graven


Jag var sex år och la fåglar i jorden.
Kanske skulle de slå rot
och indianer blomma ur deras ruttnande näbbar
Men blommorna på graven
var till mormor


Jag var tolv år och gick min första vända
Kanske skulle gatan ge mig mod
och männen vänta med att kasta sig genom min kropp
Men blommorna på graven
glömde jag



Jag var arton år och föll genom havsdjupen
Kanske skulle fiskar äta mitt kött
och sjöstjärnor livnära sig på dofterna av själen
Men blommorna på graven
syntes vissna





Fri vers av halmstrå
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-21 23:17



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
En bild av livets utsatthet och längtan. Ditt språk griper tag och berör starkt!
2008-09-24

    © Birgitta Wäppling VIP
En läsvärd och tankeväckande dikt.
2008-09-22

  Hannadraken
Väldigt välskrivet detta. Tack.
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå