Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden i vitögat.

Varje dag ser jag, hör jag, lyssnar jag till de sjuka.

De svårast sjuka som inte vet hur nästa morgon blir, om den blir.

Jag möter deras nära och kära, lyssnar till deras ord.

Varje dag stöttar jag dom som jobbar närmast, hjälper dom att orka.

Livet här är en kamp för överlevnad, en kamp för en lite bättre dag.

Varje dag skulle kunna vara dyster och mörk, utan hopp och full av ångest.

Den som kliver in förvånas av alla skratt, av glädjen i det lilla.

Hoppet lever och frodas här, svetsar oss alla samman.

Det är här vi förstår att hoppet är det sista som överger oss.

Det bär oss fram, ger oss kraft vi inte trodde fanns.

Det är här vi kämpar tillsammans, alla vi som tvingas se döden i vitögat.






Övriga genrer av Trollsländan
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-22 14:40



Bookmark and Share


  Trollsländan
Då är inte ensam så stark alla gånger...jobbar på det!
2008-10-03

    Elton John
Men herre gud .. varför tar allt det där slut när arbetstiden slutar ???

kram vännen
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Trollsländan
Trollsländan