Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orkar inte frillesås, vill bara bort.


Fotbollsbyte

Hylla nummer 14
blir ledig
i skoförrådet
utanför omklädningsrummet
där man aldrig riktigt
kände sig innanför.

Ett par trasiga
Nike Vapor, gammal modell
med sjuktejpen
gräsbeklädd runt om
hålen på sidan,
slitage av träningsnarkomani,
slitage i knäna av
Frillesås sandbeklädda
gräshåla.

Tröjnummer 13
har lämnats kvar i
tvättkorgen
en sista gång kastad
med besvikelsen med sig,
för att tvättas
och låta mig falskle.

Min sista meter
för i år, är bortsprungen
ifrån Frillesås
lerfyllda b-plan och
fotlederna ömma
från sandfororna,
ett tag framöver.

Smärtan försvinner inte
av ordet farväl,
bollkåtheten sticker
knivar i mina läppar,
när jag berättar för andra
att min träningsflitighet
enbart bidrar med
motivationsdödande
återkallninger till matcher,

till chansen som
jag
aldrig fick,
på riktigt i FFF.
Blixtinhopp utan
uppvärmning, är att
knulla utan stake,

ingen ärlig chans,
otippat och det blir fan inte
bra.

Nytändning i livet,
ny klubb.
Bort, bort och fan bara bort-
gången dröm om en
plats
bland de elva,
men gamla slutade spelare
kommer tillbaka,
utan behov av träning
enligt
tränare.

Motiverade tonåringar
till botten
av botten.

Nummer 13 lämnar jag
en sista gång
i tvättkorgen,
låter någon tvätta bort
besvikelsen.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 499 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-22 22:31



Bookmark and Share


    KalleLager
VI ÄR FRILLESÅSLIGAN!
2008-09-23

  Trollsländan
Nu är det dags för min tonåring och jag tackar för dina ord.
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg