Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvinterblommor














Trasiga ekon
tusen öars brand
en buss
fullastad
med barn
i solnedgången

och en längtan
sover
i en ängels famn
med stygn
helt sargad.

Svart rök
som täcker stjärnorna
sipprar stoftet ner
som flingor

Öppnas handen
och ögonen
älskling
ser du,
nattvinterblommor
som växer
i skymningslandet
i kväll.

ser du nattfrostens
änglar
som dansar
i dimman,
när vindrutetorkarna
sveper bort
blodet.
det är mellan sömn
och i vaket tillstånd
som ögonens reflexer
fotograferar minnen
på näthinnan
och in i dunkel
älskling
sov nu
det är bara
havet
som gråter
gråter
nattetid
i nattfjärilens land

hon sänker ögonlocken
kramar sin hand
och viskar
det är
inte hela
världen




Fri vers av Lars Gullberg
Läst 455 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-23 14:34



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Inte hela världen kanske men innehållet bär

2017-06-29

  Elaine.S VIP
Förstår inte allt , men jag tycker om känslan som orden ger..gillar de tre sista delarna mest, de känns innerligt närvarande och själva ordet
"nattvinterblommor" är lite magiskt...
2008-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg