Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan Om Honom


Åskan mullrade dovt
nästan obemärkt
utanför mitt fönster
Och regnet föll

smattrade
på fönsterbläcket

Det lät som knackningar
Hårda men ändå vänliga
Det var som om dropparna
ville väcka mig
ur mina drömmar
hjälpa mig se verkligheten

Tekoppen på bordet framför mig
stod orörd
Vattenytan såg på mig
med sitt stora
blanka öga
Vädjade till mig
att göra något av dagen
Vad som helst
Bara inte tänka på

Honom

Men djupt inom mig
kunde jag fortfarande känna
hans varma hand i min
Hans suktande läppar
snuddandes
mot mina

och den flyktiga kyss
som dränkts i vin
och ciggarettrök
Under himlens
gnistrande täcke

Vi befann oss i en bubbla
där sovande hus och gator
inte existerade
och där det dunkla ljuset
bjöd oss att somna in
mjukt
i varandras drömmar

Hur skulle jag kunna glömma
den stunden?
Hur skulle jag kunna glömma
hans oförstående blick
när jag sedan släppte hans hand
och försvann in i dimman?

rädd för att se vad jag kunde förlora
rädd för att ge mig hän
i hans flammande ögon

Hur skulle jag kunna glömma
när bilden av honom
ständigt fladdrade förbi
i min ögonvrå?


Åskan mullrade starkare nu
Bedövade mig med sin
sympatiska basstämma
Gav mig tillfälle
att ta ett djupt andetag
och låta blicken
glida ut genom fönstret

En envis ljusstrimma
hade letat sig genom
det tjocka molntäcket

Någonstans
djupt inom mig
kände jag hur jag log




Fri vers av Almaz
Läst 843 gånger
Publicerad 2005-08-01 14:21



Bookmark and Share


    BrokenHearted
Ryser.

så fantastiskt vackert så jag får gåshud...
Marvellous
2005-10-01

  madinsane
'Vattenytan såg på mig
med sitt stora
blanka öga
Vädjade till mig
att göra något av dagen
Vad som helst'

är riktigt snyggt. känslan är nästan meditativ. vilken uppmaning.
2005-08-13

  Rublev
Vackert och känsligt om ett speciellt möte!
Många underbara ordflätningar! T.ex:

”Vattenytan såg på mig
med sitt stora
blanka öga
Vädjade till mig
att göra något av dagen
Vad som helst
Bara inte tänka på

Honom”

Mmmm!!!
2005-08-12

  Nic
Många gånger tycker jag, personligen, att långa texten kan vara jobbiga att läsa, men du har lyckats så väl, tack vare alla bilder du med jämna mellanrum lägger in och gör att man ser hela historien framför sig, dessutom är den känslomässigt fängslande!
2005-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz