Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Bakharas dikt om skam


Skäms på dig!


Skäms på dig,
smutsa ner dig på det viset!


Att du inte skäms,
lämna maten,
när barnen i Afrika svälter!


Du borde skämmas,
pussa pojkarna!

Var mammas ord till lilla flicka


Lilla flicka som växte
och blev stor flicka
så arbetsam
så ansvarsfull,
både för sitt eget liv
och andras,
duktiga flicka!
Utan att behöva skämmas!


Duktig flicka blev
utbränd flicka
orkade inte längre vara duktig


Utränd flicka orkade inte ens
vara flicka längre


Utom vid enstaka tillfällen
då glimtade hon till


blev flicka ,
olydig flicka


pussade pojkarna


och skämdes ...........




Fri vers av Nic
Läst 268 gånger
Publicerad 2005-07-30 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic