Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nummer tre i sagan om mina små vänner.


Förtrollade vänners uppmuntringsfest

 

Nu ska ni höra vad mina små vänner
gjorde för att pigga upp mig en kväll
De hade tydligen tröttnat på visan
av tårar, ilska och allmänt gnäll

Just denna kväll när jag kom hem från jobbet
märkte jag genast att nåt var på gång
Det doftade nybakta bullar i hallen
och från köket hördes fyrstämmig sång

Sarna kom hastandes till mig i hallen
tog mig i handen och sade bestämt:
"Ikväll ska vi festa och skratta tillsammans
för du gör inget annat än gnäller alltjämt!"

Full av förväntan intog jag soffan
vilket gjorde min Sarna kvittrande glad
Resten av gänget kom så med brickor
fyllda av bullar och skållhet choklad

Fulla av mjöl och kakaopulver
satte sig vännerna så vid vårt bord
Sällan har det väl skådats en sötare
skara av nallar på denna jord

Vi satt där och festade på våra bullar
och skratten de rungade timmar i sträck
Sånger blev sjungna och ordvitsar sagda
- Åke han drog en som var riktigt fräck

Tillslut smög sig tröttheten över oss alla
på soffan med filtar vi bädda' såklart
Med nallarna omkring mig slöt jag mina ögon
och somna' belåtet med drömmens fart


  




Fri vers av Blomster
Läst 575 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-24 02:25



Bookmark and Share


  Della K
Gud vad mysigt...

En sån tid är det ju faktiskt nu... när fika tar över scenen efter vin...

Whiskey funkar ju extra bra nu också såklart... men det blir mest till "själv-dagar" i soffan.

Men fika i höstmörkret omringad av de som betyder mest...
vad kan vara mysigare?!

Fint fint...
2008-10-27

  micke marin
Hur gulligt som helst! Å snyggt, det rimmar ju alldeles utmärkt på rätt ställen. Ett rent nöje att läsa.
2008-10-11

  Fånga dagen
Vilken härlig dikt du berättar här vilka vänner du har :) dom är guld värda
Kram Anna-Karin
2008-09-25

  Michaela Dutius
En fullständigt bedårande dikt - som känns som att den balanserar mellan dröm och verklighet.
Grattis till placeringen - den var du värd!
2008-09-25

  [jimmy]
jag ser här din drömlbild, hur du vill ha det...:)

jag ser fem barn, minst, som lullar omkring och "hjälper" mamma med baket och uppvaktar henne med egenhändigt hopgäggade tårtor...:))

och jag ser att din dröm blir verklighet... en vacker dag...;)))

[spågumman]
2008-09-25

  aol
så mysigt härligt gillas
2008-09-24

  papessa
bedårande...
2008-09-24

    johanni
När jag kom till dessa rader.
Det doftade nybakta bullar i hallen
och från köket hördes fyrstämmig sång.

Då spred sig även värmen i mig..Så gott.
/Johanni
2008-09-24

  Sladjana Zubcevic VIP
Underbart skrivet!
2008-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse