Foto Ulla T
Hur blir man hel efter stora smällar?
Vad betyder det att vara hel?
Jag ägnar detta ett par funderingar.....

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla T
Hur blir man hel efter stora smällar?
Vad betyder det att vara hel?
Jag ägnar detta ett par funderingar.....




Hit har jag kommit

 

hel har jag varit
när jag levde med
min älskade

kände jag mig hel även när jag var trasig

nu får jag panik när
det inträffar sådant jag
har svårt att klara

när pensionsförsäkringen sjunker

börjar jag svettas och
ser scenarion framför mig
som ingen vill vara i

mina sinnen har skärpts
mina tankar har djupnat
mina behov tvingats till ensidig tristess
mina glädjeämnen minskat
mina gamla vänner sviker
mina personlighetsdrag -

ja hur är det med dem
är detta jag

jo jag känner igen mig själv

fast ibland i utspätt tillstånd
ibland i koncentrat

perspektiven
förändrades
när tillvaron
i stor kärlek
krympte till

.......ingenting

 

och jag överlevde

med en ny ton

en annan tro

andra värden

som jag måste

skapa själv när

jag är som svagast

 

här kan jag vara mig själv

här blir jag inte sviken

här finns det någon som orkar

här känner jag mig trygg

 

långsamhet är mitt signum

en fart jag aldrig tidigare haft

tålmodighetens ädla konst

ska läras in hos denna den

mest otåliga jag känner

 

att bli en annan än den man var

att det är en oåterkallelig förändring

.......... ja så långt har jag kommit

 

 


 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-25 08:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Känner igen paniken som Du beskriver men ser också hopp och ny insikt till lärdom för oss som också är på väg här... och det gläder mig.
2008-09-26

  Regular
Stor applåd till en text som innehar så mycket insikt om just hur livets stötar kan förändra...men också hur ett gott hjärta ändå förmår hålla hoppet uppe
2008-09-25

  Ilona _L
Ja, Melona said it all!
Jag känner också igen känslan av att bli förändrad och inte veta vem man är och sedan att lära sig leva efter den nya personen som är svår att identifiera sig med! Huvva!
2008-09-25

    Melona
du har alltid en sådan föråga att lyckas formulera, tankar och reflektioner om dig själv på ett jäkligt schysst sätt...

du är vis av livet och vi kan nog alla, människor här på jorden ta åt oss rader om oss själva här.
2008-09-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP