Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vet inte att jag inte vet



När jag står i köket

hackar löken

som ska läggas i grytan

som ska nära och mätta

vår fina familj



När jag står i köket

och hackar löken

gråter ledsna tårar

ner i bitarna

som ska ligga i grytan

som ska nära och mätta

vår fina familj


vet du inte


att jag gråter

för att jag inte vet


om jag älskar dig längre




Fri vers av Havanna
Läst 372 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-09-27 16:14



Bookmark and Share


    Noomi
oj.. rikitgt bra..
en äkta och svår känsla
som väl känns igen..
2008-10-04

    eva m h
Berör med sorgen.
2008-09-28

    Fröken Frida
oj, jag blev väldigt tagen av den här korta men självutlämnande dikten.. otroligt välskriven
2008-09-28

    tapetklister
oh. slutraden känns och den känns för att den är rak, känns äkta och är ganska oväntad. man känner att det är något som inte stämmer men man vet inte vad och sen känner man diktjagets osäkerhet och sorg på samma gång, över att inte veta om jaget älskar duet längre...

riktigt bra! också det att du får in det i en så vardaglig situation.
2008-09-28

    ej medlem längre
Aj aj,
en ärlig vardagsnära text,
men också väldigt själv-
utlämnande och sorglig,
Många kan känna/
känner igen sig i denna...
2008-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Slutet hugger till som en kökskniv...
Men samtidigt: Att du gråter av den orsaken, kan inte det betyda att det ännu finns hopp...?
2008-09-27

  Fokus
En smärtsam insikt. Kanske är han ändå värd att få veta hur du känner...
2008-09-27

  lyckeli
Aj....också hackat lök på detta vis...det gör ont...
2008-09-27

  korpfjäder
Låter som om diktjaget skulle behöva prata om det där med föremålet för hennes bortmotade kärlek....
Din text berättar så starkt om hur långt det kan hinna gå när det förtroliga samtalet inte längre hålls vid liv!
2008-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna