Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och så kom hösten till ett sommarvarmt sverige där den globala uppvärmningen möjliggör 20 grader i slutet av september. i ett sverige där man i september kan se värmechockade gäss flytta åt norr


Svåra frågor, enkla svar

Känner ingenting som smeker
inga skuggor under eken
Där jag vet att dom fanns
Ser inte vågorna som vågor
Dom varar inte länge nog
Bladen byter färger
Kylan vore nog
Fåglar flyttar söderut
Vi stannar kvar
Det är så det alltid varit
Svåra frågor enkla svar

Hör inte orden i mitt huvud
Dom tonar bort för varje dag
Gömmer ansiktet i tvivel
När man kunde varit glad
Skövlar minna minnen
Sätter punkt efter varje rad
Trasslar in mig i mitt inre
ruttnar bort här i en stad

grubblar mig igenom poesi
försöker hitta någon botten
nått att sätta på tapeten
något att stå stadigt i
vill hitta nått som biter
nått i stil med livets terpentin
som löser up varenda hinder
så man får triumfera
med att vara helt fläckfri

jag mår inte som jag skriver
det här är en reflektion
en surrealistisk värklighet
som på nått sätt blev för stor
ett sätt att kunna gallra
i sånt som faller på
i allt som jag har upplevt
och tvingats att förstå
det är så det alltid varit
svåra frågor enkla svar

skuggor under eken
ett avtryck av igår
poesi som går att grubbla
kylan vore nog
inga hemligheter håller
i min reflektion
det är så det alltid varit
bladen byter färg
det är så det alltid varit
svåra frågor enkla svar




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-27 23:36



Bookmark and Share


  Patrik M/nsson
Precis som ferdinand, du tog munnen ur ordet på mig fast tvärt om inser jag nu när jag ser vad jag skrev hihihi...
2008-09-27

  Patrik M/nsson
tjena LarZ!
Tack så mycket!
nej jag menar en helt vanlig riktig ek ,med blad och grenar o hela baletten och bark. mer som om jag bara hade ett minne från den dagen jag skriver dikten av en speciell ek :-) lite flummig förklaring kan hända :-)
2008-09-27

  Larz Gustafsson VIP
Eken...Menar du Sthlm?

Välkommen som stödmedlem!
2008-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson