Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dom bästa av husdjur. o himmelskt lättskötta av sig. men kräver mycket omsorg.


Om när poesin fick musiken.

Musiken kom en dag
Men inte tam
Den var lekande vild
Och aldrig den samma
Ibland var den skygg
Från gång till gång
Kröp den närmare fram
Inför mina fötter
Jag tog den till mig
Som en vän till poesin
Då jag känt att poesin var ensam
musiken vågade var gång lite mer
Och åt till slut ur min hand
Den insåg att jag inte var farlig

Jag gödde den med instrument
Och tog med den så den fick träffa andra
Musiken och poesin gick bra ihop
Fast att dom rök ihop ibland i början
Det var nog mest för att markera revir
Men snart var dom de bästa av vänner
Och kunde till och med leka ihop

Numer går det inte att skilja dom åt
Om jag åker iväg några dagar
Så kan dom inte följa med
jag har någon som brukar komma
Och släppa ut dom då
Så dom får röra på sig…




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-28 00:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kanon!

Oskiljaktiga är de. Verkligen.
2008-09-28

  Regular
Skithärlig text om just musiken, poesin och hur de liksom vandrar hand i hand...när de väl blivit sams förstås ;-)
Applåd
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson