Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är det vinter...om det blir någon

Nu faller löven och snart står träden kala
Men jag hoppas verkligen att de blir vackert klädda med snö i vinter
...inte en grön jul till....
Nä, då ber jag brandkåren komma och spruta vitt skum i min trädgård

Barnen ska ha varma vintekläder och kängor på sig vid utelek på vintern
Inte som det senaste åren...Regnställ och gummistövlar

Hunden ska ha isklumpar runt tassarna när han kommer in
Inte ha blöta och leriga tassar

Alla ska pusta ut vita rökmolm ur munnen
då de står och pratar med varandra på torget

Pulkan ska användas flitigt
mössa och vantar

Snögubbar, ljuslyktor, snöänglar
Skridskor och skidor, häst och släde

mormor på spark

Snö, och kanske 6 grader kallt
Då är vägarna så torra och fina att fara på

Vill ej ha massa blask...
...som fryser till då och då och blir till hårda knölar överallt

Jag önskar en "normal" vinter
Jag hoppas på en vit jul i år

Amen!




Fri vers av Therés
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-29 10:42



Bookmark and Share


    tramp
Fin önskan om vinter till Kung Bore
Hoppas att han kommer förbi med is i kind och frostig blick !!
2008-10-06

    Maria Malm
Ja, nog hoppas många på en sån jul, men man får nöja sig med det man får.
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!