Foto Ulla T

Till jardan

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla T

Till jardan




Fjällbjörken

 

så vackert
hukad
av
väder och vind

reslig
blir den aldrig
i
rusktormars snö

vridpinade grenar
knäcks ej
breder ut sig
markledes

fjällbjörkars
obändiga
seghet

idag lyser den höstfärgsgrann

kommer att klara
hårdaste höststormar

och kärvaste vinter

till våren knoppas den igen
i väntan på

sommaren




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 687 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-30 16:09



Bookmark and Share


    humla
underbar! tack
2008-10-21

  aol
så vacker poesi om den lilla sega fjällbjörken som jag älskar jag är ju norrlänning
2008-10-11

  * Ammi *
vackert
2008-10-01

  Mr Lindemann VIP
En dikt att växa till och få livsmodet åter till
2008-10-01

  katt.inc
En fin dikt full av livskraft och mod. Jag tycker att vindpinade träd är bland de vackraste träden som fjällbjörken eller tallarna vid havet, just därför att de får kämpa för sin existens och gör det också med sådan värdighet.
2008-09-30

  Regular
Så fina och sanna ord. Varenda rad innehåller kämparglöd och segheten hos en okuvlig vilja att ej ge upp.
Många applåder till denna
2008-09-30

  jardan
Vad säger jag? Bugar och tackar för dessa vackra rader och bild som jag tar med mej.
2008-09-30

    Scribble
En mycket vackert naturlandskap och
årstiderna du beskriver här, en fin bild därtill
som om tiden står still, tack! Kram,/S
2008-09-30

  Bibbi VIP
Å, så väl och levande beskrivet.
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP