Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd behå under vit skjorta (och du tror ingen ser igenom dig)

Själen
och anden

insidan av gummistövlarna är våta

så lite jag har att sätta emot

att ta emot

lönnlöven krullar sig i regnet på Saabens röda huv

vinden vaggar trafikljusens försommargröna lykta

gula regnjackor

paraffinerade paraplyer med droppar som kanar på tyget,

Måste vara höst

och det måste vara jag

och – som jag och världen ser det – självklart ditt fel,

babe.




Fri vers av Dan Linder
Läst 1265 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2008-10-01 19:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastisk!
2010-08-21

    prima donna VIP
Underbar text för att inte tala om den självlysande rubriken
2009-11-01

    Felttip
sparsmakat och fängslande
jag blir upprörd
..på det där bra sättet..
2009-07-26

  Queen_of_Rain
Denna dikt är så undebar att det finns inte. Titeln är så träffsäker. ditt bildspråk leaves me breathless..
2009-05-01

  Lia-Lej
..och jag gillade dropparna som kanade på paraplyet!!
2008-10-10

  Ulf Lagerholm
en underbart balanserad slinga som så där självklart tar läsaren i handen och säger; kom med här

nog är det det klädsamma förhållandet till självet och det gedigna hantverket som imponerar här

* insidan av gummistövlarna är våta *

bara ett sånt ackord bör få var poesiälskare att känna värmen sjunka, torka dessa tidiga skodon
2008-10-02

  Eaglemountains VIP
Snygg beskrivning av höstvardag......
2008-10-02

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2008-10-02

  Fånga dagen
Snyggt skrivet gillas

mvh Anna-Karin
2008-10-02

  Elaine.S VIP
Underbar, helt underbar...
2008-10-01

  Elin S
jag tror hösten varit givmild mot herr D:s inspiration! en till text från dig att smaka på, lukta och känna. gillar särskilt raden om trafikljusen och titeln förstås!
2008-10-01

  Sanningsägaren VIP
Härligt att se dig Dan,
fan titeln är ju en text för sig själv
dubbla budskap
färgade av hösten
and me like
a lot!
/Åsa
2008-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder