Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men du lever


all trafik inställd på gröna linjen (kauhajoki).



fredag morgon
imma på glaset
emokidsen önskar ingen hör
brittan i deras ipod
bussen svänger
efter 14 minuters kö i bussfilen
in mot brommaplan
och nej
fan va folk

all trafik inställd på gröna linjen

mannen i spärren
har satt upp provisorisk avspärrningstejp
han säger på knacklig svenska
att ersättningsbussar är beställda
mannen med moppemusche och vindjacka skriker
jag har fan väntat i femton minuter

solen stryker igenom
oktoberhimmel
över asfaltsbetong

väntar väntar
och tänker på kropparna
kauhajoki

han har väntat
i tjugotvå minuter nu
moppemusche
vindjacka
och fåror mellan ögonbrynen

jag vänder blicken mot solen
ersättningsbussar
avspärrningstejp
skottlossning


oktober står stilla
och jag tänker
på kropparna










Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 783 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-03 16:11



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket välförfattat av dig!Applåder!
2008-10-03

    ej medlem längre
En mycket skickligt ihop-
plitad dikt!
Och berörande , mänsklig.
Jag suger njutsamt i mig varje ord,
trots att den är dov, lite mörkt,
sorglig, varnande, men eftersom
den är så bra författad.

(Kanske också särskilt eftersom
Kauhajokimassakern kom mig så
nära, jag bor bara 1 dryg timmes
bilfärd därifrån, vansinnet i USA
kom liksom plötsligt alltför nära,
och alla alla skolbarn är plötsligt
rädda, varje dag...)
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP