Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå poeternas succé igår på Henriksberg.


Den poetiska överkänsligheten



Lynniga poeter ställer till det för sig ibland,
det klagas på deras växlande humör,
att man aldrig kan lita på deras stabilitet,
att deras ständiga berg-och-dal-bana
är ganska påfrestande för det mesta
då den ej sällan utsätter de närmaste för livsfara,
och så vidare.
Problemet är inte poeten.
Problemet är den poetiska överkänsligheten.
Det är kreativiteten som inte tål någonting,
den är hyperöverkänsligheten själv;
den skapande artisten bär sin själ på ärmen
utsatt och sårbar för alla,
som inte har en aning om den yttersta känsligheten sårbarhet,
i synnerhet inte i vårt samhälle
där empati mer och mer blir en bristvara,
som den inledande bankrutten på hela samhället.
Med detta vill jag egentligen bara ha det sagt,
att slå vakt om överkänsligheten,
den är värdefull,
den är kreativ,
den är ovärderlig,
den känner allt som de flesta inte känner,
den är framtiden och tidlösheten,
det är den som gäller allt
när det gäller poesi.




Fri vers av Aurelio
Läst 492 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-04 21:44



Bookmark and Share


  linlugg
Oj, vad träffsäkert! Håller med om vartenda ord. Dessa ord behövdes för att kunna förstå hur det fungerar och hänger ihop. Mer av detta!
2008-10-05

  Emmelina
'det är den som gäller allt
när det gäller poesi' och du har mig totalt
2008-10-05

  Fånga dagen
Det här var en text som jag verkligen gillar stämmer väldigt bra in på mig själv som skrivare poet tänkare överkänslig kvinna :)
Vi bär sannerligen själen på vår arm

En dikt jag nästan väntat på nu är det skriven

tack

mvh Anna-Karin
2008-10-05

  mare VIP
BRAVO !! Bokmärker.........
2008-10-05

  Aisha VIP
..bokmärken en sådan klok och känslig text!!
Aisha
2008-10-05

    ej medlem längre
Klokt och sant.. Du vänder det som kan uppfattas negativt av vissa till ngt positivt och kreativt.
(Och det var mkt givande att få höra dig läsa poesi på Henriksberg.)
2008-10-05

    ej medlem längre
Sant, och väl uttryckt på ditt vänliga, lugna, eftertänksamma sätt
2008-10-04

  aol
bara så sant bravo min vän
2008-10-04

    Sandrew
Sjukt snyggt skrivet.
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio