Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hastigt skriven, behövde dokumentera min upplevelse. är inte riktigt nöjd. skriv gärna tips.


söndag

på den gamla kyrkogården
läste jag upp namn efter namn

från tunga järnkors och vittrade stenar
halvt nedsjukna ni gräset

kallade de döda vid namn
för första gången på många år

frågade Elinora
var hennes man var
"jag vet inte" viskade hon
"han försvann i kriget"

frågade studenten om hans korta liv
något om Åbo
sedan tyst

kom ner till de nyare delarna
nästan tom

platsen, utmätt i landskapet
de dödas åker
väntande på sina hyresgäster

såg Mohammad Tahssan
föll på knä
undrarde vad han gjorde så långt hemmifrån
om han frös
var ensam

han sa inget
men såg på mig
i tystnad

när jag tillsist reste mig och gick tillbaka
med gula löv virvlande runt mig

kände jag

hur deras andar gick bakom mig
följde efter

tacksamma för att blivir ihågkommna




Fri vers av meeeww
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-06 17:00



Bookmark and Share


  Sofiapoema
men det står blivir istället för blivit i sista raden såg jag nu när jag har knarkat den några gånger.
2008-10-14

  Christine Bylund
säger som fia :)
tranströmmer blir nog avis nu..
2008-10-14

  Sofiapoema
Omfg, jag tappade hakan!
2008-10-07

  Svartsilver
Mycket , mycket vacker!
Jag ryser , tycker den är perfekt!
Applåd!!
2008-10-06
  > Nästa text
< Föregående

meeeww
meeeww