Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten hand som är kvar

Ombytliga känslor hör livet till

Det är ett tecken på att man lever i nuet.

*

Du kan nog aldrig vara säker på vad varje enskild händelse har för betydelse i ditt liv.. men en sak är säker.. Varje händelse utveklar dig på något sätt. Man ska inte nedvärdera saker som skett för länge sen som varit piss. Allt har bidragit till att du har lyckats med det du gjort nu.

...och det som sker idag, påverkar morgondagen..

**

... tänk om man kunde släppa att fokusera på resultaten och koncentrera sig mer på sina egna ansträgningar? Du gör så gott du kan. Lovar att dagarna skulle kännas mkt lättare då.

***
Jag är helt speedad av någonting... någonting som inte funnits i mitt blod på ett tag. Det är en häftig känsla. Vaknade kl 6 i morse och blev först riktigt irriterad. Men jag drog ett djupt andetag. Satte på mig morgonrocken, tofflorna och gick ut i köket för att göra en kopp te.

Jag insåg att jag nu faktiskt kan släppa känslan av att bli stressad att vakna för tidigt. Vet inte var den kommit ifrån.. Kanske från tidigare år när sömn var en bristvara, och varje extra sekund man hade tid till att sova var värt mer än guld.

Nu är kl 11 och jag har redan hunnit betala lite räkningar, äta frukost, jobba lite, och sett "Sweet November" (som förövrigt var en väldigt passande film för detta samtalsämne )

Dags för en höstpromenad innan dagen drar igång. Ikväll sitter man på Cirkus på en riktigt bra plats och njuter av Lundells hesa stämma. Lycka!

***

I torsdags var mamma, "Sv" och jag och såg "En stjärt på himlen". Den var bra. Båder rolig men även mörk och djup.

Mamma hade med sig en sak till mig. En liten tavla i gips med min lilla hand avtryckt på.

"Jag hittade den ute på landet, tänkte att du kanske skulle tycka det var kul att ha den hos dig"

"Tack!"

När jag kom hem så höll jag upp den brevid min nu 27 år äldre hand och började fundera. "Tänk vad mycket den lilla handen varit med om under dessa år... Man kan inte tro att det är min hand.."

Jag tittade lite närmre på handen i tavlan. Tittade sen ner på min egen.

Mycket förändras...., men mycket stannar kvar. Livslinjerna i de båda händerna var fortfarande identiska och det är rätt häftig att tänka och se att den lilla tjejen på 3 år fortfarande finns kvar..

Måste bara påminna mig lite mer om henne då och då..




Övriga genrer av MinnaSofia
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-07 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MinnaSofia
MinnaSofia