Foto Lena Jakobsson" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto Lena Jakobsson


Vår tids värsting

 

det dyker alltid upp

helt oväntat

och gnager inifrån

slafsar och sliter

inälvorna

 

förändrar oss

till oigenkännlighet

oempatiskt osympatiska

varelser utan lyhördhets tålamod

med arg irritation

 

monstrets skepnader

förändras stundligen

kommer ibland inifrån

oss själva ibland

från omgivningen

 

monsterdestruktion

finns inte och inte

verksamma läkemedel

 

du som tampats med monstret

vet

att detta är ett av

våra värsta gissel

ett monster

 

som gör oss sjuka
vår tids värsting

s t r e s s

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-08 11:25



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
*L*
Ny diagnos
'lider av stressmonster'
Nya recept skapas
avslappning
vila
naturpromenader
vänners hjälp
skratt

Din bild talar för
sig själv. ;-)
2008-10-09

  KristinaE
.. stressmonstret - usch, lurar alltid inom oss och ibland utom vår möjlighet till att värja oss - fast att jaget vet att man måste..!
2008-10-08

  * Ammi *
en bra beskrivning ja .. men Ulla vad har du på huvudet? *L*
2008-10-08

    Erika H
Hos mig är det bannlyst, monstret.

Det finns dessutom ingen god stress, även om vi lurar oss att tro det. Stress utlöser samma fysiska och mentala signaler i kroppen oavsett om vi "gillar" det eller ej. I längden mår man inte bra av det. Men oj vad jag blev vetenskaplig nu *ler*.

Jag tycker om denna beskrivning. Sliter och river och pressar oss till andra än vi vill vara.
Känns precis som det är.

Tjusigt!!!
2008-10-08

    ej medlem längre
Ett monster är den!
Välfångat!
Snygg bild förresten...hehe
2008-10-08

  Ilona _L
Så sant!
Just denna vecka nafsar den mig i hasorna!
Grrr...
2008-10-08

  Lena Renman
Hej
Ja huga både inre och yttre sådan bör undvikas och lättats gör man det genom att stänga av den linjära tiden..

Tack för att du satte ord på monstret vi skapat

Lena
2008-10-08

  Hildegun Relefors
Ja, rätt fångat!
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP