Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sägmighöst

nattsus
i dagsljus
en sovande skepnad på väg hem
i storstads hungriga armar
och med mättade steg
i djupa pölar
bortom nya tiders timmar
sig trimmar
och lunkar sakta fram

bort genom löv i kulör
sig fullgör
kliv till liv
och salt regn
kapslat i intervall
ned på min kind

en bris blir till vind

sägmighöst
vart når mig ödet
härnäst?




Fri vers av alx
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-13 20:53



Bookmark and Share


  Katarina_
Du skriver bra! Texten dansar fram och jag får bilder framför mig när jag läser. Du målar med dina ord.
2008-10-13

  KevinBroberg
Var den skriven efter dagens Göteborg? :)

Skitsamma, helt underbar beskrivning av den svenska hösten.
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

alx
alx