Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Förlovade Landet



Du kan inte resa dig från stolen,
säger du, med fyra blåsande munnar
och två träben.

Jag böjer mig, antagligen för snabbt?
mellan axlar, knä och tå
och armarna uppåt
sträck!

Idag går Jesus runt på taken.
På gatorna ligger övergivna skor
och vantar tillhörande
den där sortens barn som glömmer
att skydda sig ibland.

Möbeltassarna gnisslar mot golvet
och för en sekund tror jag
du skall resa dig upp och gå.
Det gör du inte.

Du kan inte resa dig, säger du
och jag kan inte sluta
tro.




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 941 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-09 09:36



Bookmark and Share


    wilja
jag har tyvärr varit lat med att kommentera/läsa hos dig. jag får skylla mig själv att jag inte lägger lite mer tid hos dig. du skriver alltid bra. denna inget undantag alls, den skapar bilder i huvudet. jag ser hur Jesus nätt trippar runt taknockarna.
2008-12-08

  Daniel_78 VIP
va bra du är Rakel
2008-10-27

  August L S
En dikt just som jag vill ha den. Har allt, tolkningsmöjligheter, besynnerliga tendenser, vackra bilder. Det är mycket som man inte förstår men mycket man kan förstå på något vis ändå.
2008-10-09

  Матрёшa
Välformulerad text med mycket intressant innehåll. Väldans bra.
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji