Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mamma bor i Lycke. Vi har inte alltid varit lyckliga där snarare väldigt ledsna. Men tiden hinner ifatt då det ändrar på sig då nya infallsvinklar artar sig till det bättre och vi kan i lugn låta timme efter timme gå i morgonens tid av samhörighet.


Morgonbestyr

Trägolv det blåser vindsnurror på farstubron. Mamma i sin randiga morgonrock håret i en rufsig tofs. Dis som slingrar kring de svartvita nyvakna korna. En kall höstlighet bladen vill inte hänga kvar. Det är gult nu. Kyla i närvaron av våra rykande munnar. Händer kring kaffekoppar med kantstötta mönster. Det är lördag och musiken från mitt blandband snurrar i rummet. Hon kom tillbaka från trippen i helvetet och jag gjorde likaså. Sitter mittemot och ler hemlighetsfullt vardagligt. Som att veta andra sidans verklighet. Starkare nu. Jag trippar runt i tre lager stickade tröjor rosa orange och blå. Halsen omsluts av schal och på huvudet bär jag en samemössa. Vi är konstiga i min familj inte lätt att komma ifrån. Men vi är vanliga människor som äter mörkt bröd och får hicka i takt. Trägolv och hundarna sitter på rad på den hemvävda trasmattan. Den lysande elden i spisen börjar ta sig. Vi ser på oss som nyvunna individer och gnistrar i takt med den spinkiga solen i oktober.




Fri vers av GaiaKaja
Läst 453 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-10 14:15



Bookmark and Share


    Harry Johansson
Lekfullt men samtidigt oerhört jordnära. En mycket bra text. Lite prövande i sin stil och experimenterande i sina bilder, spinkig sol - nåja - men en poetisk skildring av vardagliga ting på ett lekfullt sätt, tack för det!
2008-11-17
  > Nästa text
< Föregående

GaiaKaja