Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en bit kartong har jag skrivit ditt namn

 

 

 

vandrar mellan husen
från gata till gata
där jag letar efter orden
jag så gärna vill säga till dig

jag har skrivit ditt namn på en bit kartong
i min hand bär jag på ett foto av dig
och jag ber alla jag ser
att om de träffar dig
så ska de berätta vart jag är

en del personer
tycks inte förstå någonting
de skänker mig pengar
de tror att jag är fattig
men pengar gör ingen rik
och hade jag dig
så skulle jag vara rikast på denna jord

konstapeln säger till mig
att jag inte får stå här
och jag sa
att det är någon jag väntar på
det kan ta en dag, en månad, ett år
jag vet inte
men jag måste stanna kvar
även om regnet dränker mig
eller om snön kyler ner mig
så måste jag stanna kvar

för jag har skrivit ditt namn på en bit kartong
och från gatuförsäljaren
stal jag dig en ros som du ska få
bara du kommer hit till mig
kom till mig

och jag hör människor prata om pojken
som väntar på en flicka
han har inte hål i skorna
men ett hål i sitt hjärta
för det är så tomt utan henne

och kanske blir jag känd som pojken som aldrig flyttar på sig
och kanske ser du mig på nyheterna någon dag
och kanske så kommer du springandes till mig då

för jag har skrivit ditt namn på en bit kartong
och jag har ristat in ditt namn på mitt hjärta
ty det tillhör endast dig, min vackra flicka

genom dagar och nätter
i bitande kyla
väntar jag på dig
i orkanens öga

... och på en kartong
har jag skrivit namnet
på flickan i mitt hjärta ...

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-10-11 18:12



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så sorgesamt vacker om saknaden.

Eva
2008-10-12

  VampyrÄngel
Nicklas, det här är så bra att det gör ont.
Brabrabra ^^
*applåderar*
2008-10-12

  Suzan
underbar... säger en hopplös (eller hoppfull) romantiker
2008-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP