Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattsudd en gång till

djävulen: ta en öl till, det är lugnt. det här är de enda timmar av fritid du får, i morgon är det samma trams som vanligt, barnen skriker och din fru är sur.
ängeln: ta nu ditt förnuft till fånga och gå och sov i tid. din son vill ju leka med dig i morgon. om du sover bort halva dagen kommer han att vara ledsen.
d: än sen då? han klarar sig, kanske det vore på tiden att han använde lite av sin egen fantasi för att underhålla sig själv. varför ska alltid du ställa upp? ingen äger dig.
ä: det är nu som din son ska uppfostras till att bli en god människa. gör du det inte nu kommer du att ångra dig senare när han sysslar med droger och uppför sig illa.
d: ingen kan påstå att ett barn som inte blivit underhållet 24/7 inte skulle klara sig i vuxenlivet, snarare tvärtom. du slår ju inte ditt barn eller trycker ner honom psykiskt. får du tillfälle uppmuntrar du honom.
ä: men däremellan blir du irriterad på honom, bara för att han söker kontakt. din son ser upp till dig, var åtminstone en god förebild, det är du skyldig honom.
d: du är inte skyldig honom ett skit. du ansvarar för ditt liv, han för sitt. din uppgift är att se till att han överlever, vilket du gör genom att jobba majoriteten av ditt vakna liv. mer kan inte begäras av en man i vårt europeiska välfärdssamhälle. stå på dig, kräv att få förverkliga dig själv. det är för sent när du är 50 år. du är begåvad, låt det inte gå till spillo.
ä: sluta inbilla dig. din so-called begåvning går ingenstans, den har du kvar också efter att ditt barn är vuxet. gör din plikt nu och ditt storverk sen. annars kommer du att ångra dig. din son uppfostras som bäst av dåliga kompisar.
d: världen är hård. i dagens verklighet tvingas vi ännu jobba 40h per vecka, om 100 år kommer man att undra varför vi slet ut oss, likt vi gör i dag. sluta stressa, bry dig mindre, ta din öl och ta det lugnt. det ordnar sig.
ä: jag ger mig, men som tur är har du somnat redan och ölen blev odrucken...




Fri vers av august
Läst 291 gånger
Publicerad 2008-10-12 01:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

august
august