Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur länge höll det här, tror ni?


Prins Natt och prinsessan af Ljuset

När prinsen av Natt
en kväll i skymningen
träffade sin prinsessa

en flicka från Ljuset
som lyste i det sista av dagen

ett bländande sken
som klev in i hans hjärta

och hon såg
en spännande skugga

och de båda
såg på varandra

och visste
att allting var fel

Men de ville träffas igen
Så vad gör man?

- Vi ses i gryningen
i morgon igen, sa hon

- Och senare
samma kväll, sa han

- Annars går det inte att träffas
för mina ögon tål inte ljuset
och dina ser i mörkret inget alls









Fri vers av Dionysius
Läst 533 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-13 14:27



Bookmark and Share


  Aquarius
jag har haft poesi tankar om detta möte och du sätter det helt underbart! i en återspegling jag aldrig tänkt på, så lidelsefullt och omfamnat skrivet!
2009-02-18

  Njord
En riktigt vacker saga.
Tragiskt.
Vackert tänkt och skrivet
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius