Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kretsgång


En droppe regn på mitt fönster

En droppe regn på mitt fönster.
Var kommer den ifrån?
Från molnen naturligtvis
Och före det kanske från havet
avdunstat
från någonstans i Stilla Havet
eller från Biscayabukten
dit den kommit
med strömmen från annat håll
från en kust långt borta
där en bäck runnit ner
till havet
genom skog och mark.
Den kanske inte var med från början
utan kom ut med avloppet
från ett ensamt hus
en bit från allfartsvägarna.
Någon diskade en använd kopp
med urdrucket kaffe...

Hmm...jag måste ut och lukta och smaka
på den där droppen!

Den kanske smakar eller doftar Gevalia bryggmalet.




Övriga genrer av Dionysius
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-13 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius