Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårdrockaren och Hippien

Har du sett dem
hårdrockaren och hippien
där de dansar
mitt på öppen gata?

De dansar salsa
och bryr sig inte om regnet
som sakta strilar ner
sensommarsvalt

Hennes svarta kläder
rimmar illa med leendet
och läderrocken virvlar
när hon snurrar

Hans manchesterbyxor
svänger säckiga i farten
och i skägget
sitter regndroppar
som pärlor

Mjuka tygskor
och tunga kängor
dansar samma steg
på den våta asfalten
där vissa skyndar förbi

Men en del stannar upp
ler för sig själva
och tänker att
Livet är underbart




Fri vers av LePenseur
Läst 506 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-14 16:52



Bookmark and Share


  Bauhaus Fashion
Får en härlig känsla av denna dikt :)
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur