Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

-Jag blev gammal utan dig-

Jag är säker på att du landar i mina tårar ibland för det smakar sött när du nått till min läppkant, det för mina tankar tillbaka till sommrarna på gården, det var du och jag alla de där åren.

Vi åt körsbär varje lördag efter turen till Åkes, du vet där de sålde dina älskade syltade björnbär, under fläderns blom satt vi sen alltid du och jag och smuttade på årets nybrända rom.

Alla månader om året satt vi vår längtan till vår egna strand, där blåsten gjorde oss en tjänst under solens alla varma famntag, där regnet gjorde oss påminda om de vackra ord vi löste dina korsord med.

På morgnarna vaknade jag alltid med lukten av sommar och nybakt i luften, du serverade juice och kallrökt skinka och än känner jag doften av regn, saknaden blir ibland för svår.

När hösten lämnar in med röda löv och löften om kalla vintrar då längtar jag som mest efter våra sommrars varma vindar, efter din famn och att känna dina fingrar nudda vid min barm.

Jag åker fortfarande till Åkes ibland, vi brukar prata om alla dina skämt som han minns än, fast du vet han börjar bli gammal Åke, och det är nu hans barnbarn som bränner romen vi drack.

Sorgen börjar ta ut sin tid det är min kärlek som har hållt mig vid liv, men längtan tar sin överhand och jag hoppas att du väntar på mig vid vår egna sommarstrand.
Fri vers av Kiina
Läst 540 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-05 01:59Bookmark and Share


  Dagg
"där regnet gjorde oss påminda om de vackra ord vi löste dina korsord med"

Dessa rader kändes oväntade. Du tog en klysha och vände det till det oväntade.

Bra jobbat.
2005-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Kiina
Kiina