Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sunnanvind blir nordanvind

Träden brinner så häftigt i kvällningen
Kastar rubinröda flammor mot himlen
Du sluter dina fingrar runt mina
med kylan som bortförklaring
Vantarna har du gömt djupt nere i fickorna

Ackompanjerade av räfsor och prasslande lövhögar
leker vi kurragömma med tiden
Vi njuter av tedrickardagar
och rullar i okända lakan ovetande om morgondagen

Men så faller det sista lövet
De utbrunna trädskeletten kastar tunga skuggor på fasaderna
Plötsligt står vi där så nakna inför livet
Ovissheten kommer i takt med mörkret

Du hittar dina vantar
men mina händer är kalla
De förkolnar snabbt
de där vackra oktoberkvällarna




Fri vers av HQ
Läst 600 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-16 19:02



Bookmark and Share


  LePenseur
"Du hittar dina vantar, men mina händer är kalla"
otroligt fint.
Den här tyckte jag väldigt väldigt bra om. Känner igen mig så väl. Och det är på grund av att du har fångat känslan så träffande. Ja, hade den varit i kritikerpoolen hade jag satt en femma på känsla i alla fall.
Sorgset, fångande, vemodigt vackert, alltså. Antagligen det bästa jag läst på poeter.se hittills.
2008-10-19

    sunnanvind
Vacker..sorglig...hälsar Sunnanvind!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ