Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min själ bredde sina vingar







Min själ bredde sina vingar

och höjde dem


Sedan flög den mellan berg

och djupa dalar


Mitt i natten grät den

för

jag var utan dig


I ensamheten

tänkte den

på de gamla sköna dagarna


I trädgården av rosor

väntade den på dig


Under en främmande himmel

på en främmande jord

i ett främmande vatten

var den


Den grät redan ut

i en störtflod av smärta

men

under allt detta

var den ganska lycklig


Genom svaghet

har min styrka vunnit




Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 1116 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2008-10-16 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackra, kloka, vilsamma
och tröstande visdomsord
med en Biblisk klang
2008-10-18

  Betlehemsstjärnan VIP
Storslagen poesi, med en djuphet och värme som berör. Underbart vackert och uppmuntrande/B
2008-10-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Smärtsamt, men i slutet finns ändå hoppet där, t ex i raderna:


"men

under allt detta

var den ganska lycklig


Genom svaghet

har min styrka vunnit"
2008-10-17

    CamillaN
Vackert!!

"Genom svaghet

har min styrka vunnit"
2008-10-17

    Martina Östlin
Fantastiskt bra!
2008-10-17

  anits VIP
En vemodig dikt, men dom två sista
raderna, finns det hopp
genom svaghet
har min styrka vunnit
i dom raderna känns
både hoppet och
tryggheten
2008-10-17

  Carola Zettergren
Underbart bra!!!...att våga vara svag är sannerligen en styrka!Applåder i massor!!!!
2008-10-17

  Dilsewat
Riktigt fin, du målar upp bilder hos mig som inte är främmande!
2008-10-17

  Eaglemountains VIP
"Genom svaghet

har min styrka vunnit"

Du har styrkan! Den är DIN......
Själen breder sina vingar,
och är lycklig i sig.....trots allt som hänt....
2008-10-17

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker och engagerande.
Skulle önska en annan titel inte
bara diktens första rad. En bra
titel säger mycket om diktens hela
innehåll
2008-10-17

  mare VIP
mycket fin, och vacker poesi !!
2008-10-17

  Elaine.S VIP
Vacker poesi som lyfter och bär...
2008-10-17

  Eva Langrath VIP
Så vacker poesi "genom svaghet har min styrka vunnit."

Eva
2008-10-16

  dalida_bl
Som en fågel har du blivit med dina dikter ...vi flygger tillsammans med dig..........

"Genom svaghet
har min styrka vunnit"........( jag kan tänka mig)
2008-10-16

    ej medlem längre
En ensam själ som flyger mellan bergen.. och som väntar in lyckan i en trädgård av rosor. Detta är vacker poesi.
2008-10-16

  friheten
Intämmer med Bosse, dem sista raderna är underbara och betyddande.
kram
2008-10-16

  Lejonhjärtas poesi
"Igenom svaghet
har min styrka vunnit"

Vackert, gillar särskilt slutraderna.
2008-10-16

  Angeldust
*kramar om*
2008-10-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lite starkare Du
då går, och ser, att
i Dig själ Du har den bästa:
*********SKATT*********
*************************
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic