Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM JAG KUNDE VARA SOM XENA



Om jag ändå kunde
vara som Xena
stark och ståtlig

förmögen
oumbärlig

med resta murar
om mitt hjärta
och pansarskydd
om min kropp

Med isblå ögon som
ser sanningen och
inte räds den eller
hotas av den

Med svärdet i ett
fast grepp och vapen
som slaktar alla
demoner utan tvekan
eller samvete

Som slåss för kärleken
till vilket pris som helst
och beredd att offra
livet för hjärtats
innersta önskningar

Om jag ändå kunde
vara som Xena
stolt och hänsynlös

ståndaktig
kraftfull

Med mod som
penetrerar det
mörkaste mörker
och tvingar ljuset
in i de svartaste
hjärtan och själar

Som orkar resa sig
gång på gång
slagen och förrådd
blödande och gråtande

Som drivs av kärleken
men inte förblindas
av dess bländande
förtrollning

Som står emot
stormarna som
vill driva livet
hänsynlöst i fel
riktningar

Som finner den
rätta vägen även
i den nattsvarta
sorgens ändlösa
träskmarker





Fri vers av SeXara
Läst 704 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-10-19 11:00



Bookmark and Share


  Tera
Intressant...en hyllning till xena!

Dessutom fint skriven...
2009-02-18

  glittertindra
ja om... :) men tror nog det bor en liten xena i oss alla, kanske är det därför man vill vara som henne...
2008-12-30

  devilsangel
Om man ändå kunde vara som henne...jag beundrar den rollen hon gör som den starka, oslagbara kvinnan..så mäktig är hon!
Och din text är super!!
2008-12-30

  LassO
axa fanns i Magnum, när den tidningen fanns, lite samma sak... sexig, stark och oerhört vacker... "drömkvinna" men ingen rolig motståndare de heller... "kvinnnor ska vara lagom starka, tjäna lagom mycke pengar och vara lagom kaxiga" för de flesta män annars... ;=)
2008-11-14

    deb8
Kraftfull och vacker text som passar förträffligt bra till bilden av nån konstig anledning! Otroligt läcker och kittlande by the way..
2008-10-19

  Amandaaa
Bra :)
2008-10-19

  isabel louise
stark och underbart fin hyllning!
2008-10-19

  Eva Langrath VIP
En stark hyllning till den "du ville va"

Eva
2008-10-19

    amorfati
Jag gillar den klara riktningen i dikten, och den vackert utsmyckade avslutningen. Mycket njutbart att läsa.
2008-10-19

  Ola Rydberg
Riktigt bra dikt
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara