Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokrati skiter blod



demokratin, amen
ett loggo skjuts som alibi
välfärdsmänniskor missbruk
skjuter intravenöst, amen
 
peka finger in i andra. Amen
Polisdemostrationer mot polisförbundet
förbundet biter, skriker - Odemokrati!
Hundar bär sina batonger, amen amen

Politiska System övervilar omvärldsanalyser, halleluja
Marknaden surrar reaktionära konjukturer
Byt ut omoderna medborgare – vi äro alla lyckliga konsumenter
Halleluja amen

presumtiva räntetagare, Halleluja
leende köper hushållsnära tjänster
diplomerade nannydressare
barnen står på spiskanten - och smälter,
amen

undangömda flyktingbarn
springer inte med skadeskjuten kråka i famn
amen
aldrig mer sker igen, och igen och igen och igen och igen och igen hemma hos dig mig oss igår idag imorgon-  bara tv vet sanningen
Halleluja, amen

Begraver flyktingbarn stående
Levt undangömda på huk
Graven loggas som alibi
Flaggan bär vingar av glas
halleluja halleluja halle-luj-a

Likgiltighets maskineri, a-men
välfärdsmänniskor skjuter intravenöst, a-men
Gatusmarta kidsens framtiden, a-men
Behuvade Rage slår igen- a mess
Halleluja, HALLELUJA, halleluja…




Fri vers av Norma
Läst 419 gånger
Publicerad 2008-10-20 22:44



Bookmark and Share


  Skogen/Staden
Jag gillar politiska dikter men älskar bra, välskriva dikter. Tjo tjena.
Ett stycke toppen:

"demokratin, amen
ett loggo skjuts som alibi
välfärdsmänniskor missbruk
skjuter intravenöst, amen"
2008-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Norma
Norma