Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under den spända himlen av nattblått

Spänn din båge du skytt
skydda de små
när de glider tyst som skuggor
Vakta över steg
som rinnande klättras
i förändringens trappa
Dagas löften talade
från skymda utsikter
där havet stormar
endast som hörsägen
aldrig skådat
Bli då varje löftes
beskyddare spänn din båge
och dekorera varje våg
med livskraft och styrka
Oron låt den bli uppsamlad
fängslad med närhetsförbud
Låt den stilla krusningen få tala
till de små som saknar hoppet
att nya dagar randas
Spänn din båge du skytt

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 757 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-10-22 00:15



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En vackert formulerad uppmaning till denna skytt.
Särskilt vid slutraderna stannar jag till:

"Låt den stilla krusningen
få tala till de små
som saknar hoppet
att nya dagar randas


Spänn din båge du skytt"
2008-10-23

    ej medlem längre
Spänn din båge du skytt. Låt kvinnorna spänna sin lans! Så blev denna för mig!
2008-10-22

  Larz Gustafsson VIP
Och skulle så strängen brista, så är det bättre att lyssna till det ljud som då uppstår än att aldrig ha spänt bågen.
2008-10-22

  Eaglemountains VIP
Spännande spänning.....Den orädde skytten spänner sin båge.....vakar och skyddar.....och ger hopp.....
2008-10-22

    Melona
tycker mycket om den här

verkligen
den äger en innerlighet
med stor värme och
ser den om en
varm nattvisa...

tack
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP