Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hette tidigare "Hos psykologen"


In i dimman



Det viktigaste är ju
att jag får i mig så många tabletter som möjligt.

Att staplarna ser bra ut.
Och diagrammen.

Behandlingstimmarna ska vara många.
Och diagnoserna...

Vi börjar med lite Social fobi.
Sen tar vi Paniksyndrom lite diffust sådär.
Här, ett recept på 'Stesolid'!
Äh, vad fan, ta en burk 'Sobril' också.
När du ändå håller på.

Slänger in en Depression.
Hmm, kanske 'Fontex'.

Tics-Ospecificerade.
Nähä, 'Efexor' då?
och 'Seroquel'.
Två till natten.

'Antabus' mot bärsen.

En nypa; Personlighetsstörning - Odefinierad.
Eller ska vi pröva Borderline?
Efter 4 veckor blir det Bipolär sjukdom typ 2.
'Lamictal' på det.

Men 'Lamictalen' ger röda utslag, så här får du 'Tavegyl'.
Och 'Daivobetsalva' mot klådan.
Och två gånger tre 'Alvedon' mot huvudvärken som dom orsakar.

Sen har vi ju Sömnstörningen som får komma med på ett hörn.
Varsågod, 'Propavan'.
Och 'Stilnoct' och 'Lergigan' - Blanda som du vill!
Rastlös, säger du!?
Skriver ut 'Atarax'.

'Cipralex' mot ångesten och tvångstankarna.

Kanske Passiv-aggressivitet!?
Eller Schizofreni.
Lite 'Aripiprazol'.

Koncentrationssvårigheter?
Måste vara ADHD.
'Ritalin'.

Vi måste ju se till att medicinproducenterna får sitt av folkets illamående...
Parasiter.
Gamar.

'Risperdal' mot rösterna.
Och 'Haldol' mot paranoian.



Det viktigaste är ju att jag får i mig så många tabletter som möjligt!
och att staplarna ser snygga ut...

In i dimman.








Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-23 16:14



Bookmark and Share


  R.R.R.
Sympatiserar!
Jävligt bra har själv tänkt formulera ngt om det här enorma problemet också, få se när det brister...
2008-10-24

    ej medlem längre
Mycket tänkvärd text. Väldigt bra skriven, tycker om sättet du delat upp texten på, med mellanrummen och radbyte. Betonar ironin i texten på något sätt. Humor fast väldigt mycket allvar bakom. Bra skrivet!
2008-10-23

  Lotti
Ja absolut läsvärd speglar verklighet för många . I tabletternas djungel.
2008-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP