Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ber om ett täcke av snö

 

Jag längtar ett ljuvligt täcke av snö
för den oklippta gräsmattan att få dö
och allt ogräs som ingen tog bort
tänk om det finge dö inom kort

Rabatter som inte förtjänar sitt namn
blir så vackra i snötäckets famn
allt ris och löv som far och flyger
under snön så snällt sig smyger

Allt oklippt orensat otäckt sig ter
kommer snö är det inget man ser
och än är det långt till vår och tö
jag ber om ett döljande täcke av snö


 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-29 10:31



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Snön lyser upp
i mörkret, ger
dagen extra sken
liksom natt, när
timman är sen
2008-10-29

  Bibbi VIP
"Jag ber om ett döljande täcke av snö" också över mitt livs ogräs och obearbetade saker...
"O, gör min själ vit som nyfallen snö" står det i en gammal sång.
Bokmärke.
2008-10-29

  * Ammi *
Jag längtar oxå efter snön .. allt har sin tjusning som framgår av din vackra text
kram
2008-10-29

  Ilona _L
Så fiint!
Drömde inatt att det hade snöat jättemycket och jag bara blev så överrumplad! Så nu är jag redo! Det blir ju så mycket ljusare!
Även om det är kkkallt!
2008-10-29

  Njord
Fina ord om vinterns glömska.
Snygga rim.
Här i Skåne blir det sällan snö så här får man rensa.
2008-10-29

    sunnanvind
Här har första snön landat mjukt mot marken...sänder lite till dig!
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP