Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag betraktar alla med öppet hjärta. Ingen intetsägande, men denna lilla dam har en ådra...


Tillägnad Havsbris

Havets vind
Sig ljuder
Från samarkand
Till skogens sus den
Mig på en dans
Till älvors klang
Omintetförtvivlande bjuder.


Inget kan skapad
Sig själva källsprånget sig
Öppna Utom källan själv
Hon som ingen vän
Finner utom Skaparen
Och den skapelse
Som hon inbjuder

Vartill varthän?
Fåglaropen ekar i natten
Sökande svar bortom
Oändlighetens ljumma skratt
Vartill varhän?
Sökande i sin längtan.


Gryningen råder
Stilla sänker stadens
Brus
Inom sig natten
Dödens mantel
Jag förbjuder
Att taga gestalt
I en dödens symfoni.Ty,
Jag vet om en känslig
Konstnärssjäl.




Fri vers av Danne
Läst 1120 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-29 20:30



Bookmark and Share


  Anna*
Fint skrivet i ett land där ingen får vara förmer än någon annan.
Jag är glad att du skriver det och att Havsbris får lyftas upp, lyftas fram som en fin poet.
Mer av uppskattning till enskilda ... från oss alla!
2009-10-28

  the apache kid VIP
HB Rocks!!!!!!...apache
2008-11-07

  Havsbris
Hej Danne,
vet inte varför du hyllar
mig på det sätt så hedrande,
men jag tackar hjärtligt ;o)

Vilka ord, förtrollande, att
jag ryser och smälter, en till
hylnning, wow, undrar vad ni
alla håller på med ahhahahha

snart har ingen plats för att
spara alla ;o)
att du vågar skriver så om
någon du inte känner, otroligt,
vilken mod, nu förtiden är det
bevis av makt och styrka från
din sida hahahhaha

tack vännen, det är aldrig för
mycket att hylla någon eller
få ta emot så varma och fina
ord av någon ;o) tvärtom, det
är alltid en ära ;o)

Tackar ödmjukt din gest som
sagt ;o)


------***-----
jag skulle vilja fråga en
sak,
vill att du tar borta en del
av ingressen, jag vill inte vara
ansedd nr.1 och konstigt det;
(du hittade på
detta? nr.1 är jag till mina
vänner och mina vänner är nr.1
till mig)
det finns många nr.1 i min
åsikte och tyckte, för det är inte
så rätt det du skriver, och det kan
kännas lite provocering och
nedlåtande till andra poeter som
förtjänar också bli hyllad; du
förklarar din gest men kanske ej
alla accepterar det; om du förstår
vad jag menar ;o)
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Danne
Danne

Mina favoriter
du vill