Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jubelidiot

Och du har ännu inte fattat att jag inte andas utan dig
Du har ännu inte förstått att I don't live if you don't live
Och det är ändå världens största kliché

Fatta att du inte har fattat DET

Du ser ju inte

Jag kippar efter luft och snurrar in mina ben i asfaltsarmar
Jag snubblar och far omkring
Kanar över hela gatan
Och andas inte utan dig

Jag trappar snett på oknutna skosnören
Converse och du vet vad vi sa
Vi var först och vi spelade aldrig basket
Vi var de första UFO'na
Vi såg rätt på fel sätt först
Och som jag älskade dig för det

Och du var min min min i mitt hjärta var du min men aldrig på förnuftigare platser
I huvudet var du exakt precis så distant och instängd som du är på riktigt
Är och är
Du har bytt trottoar och lämnat mig att gå mot trafiken ensam
utan luft
För jag andas inte utan dig

Och vi levde i varandra
Två syskonfärger som med vatten löstes upp och sedan flöt vi ihop
Vi var ett, en, enhetliga, atom

Jag var din atom! Du var min!

Atom betyder odelbar
och atm är en förkortning för "för ögonblicket"

Plötlsigt är jag ett atm och ingen atom
Ett passerat atm till råga på allt

Och jag vill springa efter dig, för jag ser ju var du gått
Dina fotsteg i snön, i leran, i sanden, trots att du inte längre bär våra skor utan något mer anonymt eller nej, kanske bara inte lika mycket påminnelse om oss jag vet inte?

Varför går du?

Jag springer efter dig och stannar inte
Du vet att jag kommer att följa efter dina spår tills jag hinner ikapp
Du vet
Du vet
Vet du?


Jag hittar inte mitt o
Och du tog det inte
Du tog det inte och du rev inte sönder det och du hade inte sönder allt som vi någonsin var
Mitt o fick jag av dig och det blev en rund mun



Jag andas ju inte utan dig



Och så grips jag av panik, för här har jag aldrig varit
Från välkända gator har du trillat rakt in i ett helt nytt land
Men du hittar här
Och det gör inte jag

Äter mörkret upp dig nu, eller är det bara som det ser ut?

Jag lägger mig här och väntar
Du kommer säkert snart
Snart byter du ut dina identitetsbefriade skor
Sparkar av dem och går hellre barfota
Du får mina skor
Och lägger dig här bredvid mig

Du ligger här
Du ler och blixtrar
Du är lycka och lycka är du
Dina ögon blinkar

Glimrar


Du måste göra det
Ligga här
Du måste ge mig dina tecken

För du vet ju
vet ju
Att jag inte andas utan dig

Du vet ju
Du vet ju
Du vet


Vet du?




Fri vers av Delethee
Läst 587 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-30 01:59



Bookmark and Share


    baruk
Jag skrev nyss om att tro sig vara poet. Vad gäller Dig behöver Du inte tro, du ÄR poet med stort P! Suveränt roligt att upptäcka en stor begåvning!
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Delethee