Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håller med Ferlin "nu är tillvaron platt som en nedsutten hatt"


Plattityder

 

vi tänker så ofta på din man
jaha

vi talar om honom ska du veta
jaha

begravningen minns vi
jaha

samtalet övergår till prylsnack och jag
vet inte vad jag ska svara för vi delar
inte längre våra tankar och det beror
kanske på att det inte existerar några
gemensamma faktorer att hänga upp
tankar på tillsammans och till det kan
jag inte förhålla mig annat än väldigt
ointresserad

att säga till mig att man tänker på min man står
långt ifrån att dela min ensamhet med mig
att låta mig känna gemenskap är faktiskt
någonting helt annat
en konst som inte längre allmänt
behärskas
när tillvaron har blivit platt
som en nedsutten hatt
och fylld av låtsad
medmänsklighet


 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-10-30 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket väl formulerat,
denna så kallade omtanke som blir
så fel, då de inte har inblick i hur den
efterlämnade och sörjande egentligen
känner och upplever saken.
Vad hjälper det att de tänker på
diktjagets man, att de minns begravningen,
vad hjälper det henne? Men antagligen
känner de att de måste försöka säga
någonting ändå, och inte bara
låtsas som ingenting.
Mycket bra uppbyggd text och väldigt
passande såhär dagen före Allhelgona
dessutom
2008-10-31

  Mr Lindemann VIP
Bra, Ulla!
Det fick du fram bra så!
2008-10-31

  grefalk
Huvudet på spiken! Briljant!
2008-10-31

  DanSan
***************************

Grattis till stjärnan Ulla!!!

**************************
2008-10-31

  Ilona _L
Håller med princess55 här under!
Förstår att det känns sårande...
2008-10-30

  Njord
Sorry text ska det vara
2008-10-30

  Njord
Många människor klarar inte sorg. Antingen vet de inte vad det betyder eller också är de livrädda för att få ta ansvar för känlor som du kan visa. Sorg är så förbaskat svårt.
Du har skrivit en fin tet om hur det är att vara kvar och känna hur livet för andra går vidare.
Fin text.
2008-10-30

    Scribble
Tyvärr kan mänskligt beteende vara väldigt grymt,
men vänner talar och gör inte så! Då var det inga
äkta vänner och det kommer att straffa sig för dem
också med tiden. Kram/S
2008-10-30

  * Ammi *
en talande text som är den verklighet som många lever i.
att stänga ut ensamma ledsna människor ur ens tillvaro för att de inte orkar hantera verkligheten, sorgen, och saknaden. Men jag har sagt det förr, det är oftast bara såna som aldrig drabbats själv som gör så här ..
F ö så är de inga riktiga vänner heller ... vänner finns där för en - oavsett ..
Kram
2008-10-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett prat, som på
inget tyder, under
den kategorin det lyder,
det inget alls betyder!
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP